Fairtrade


Jeg kan innrømme det likesågodt først som sist; jeg er ikke alltid like flink til å kjøpe Fairtrade-produkter. Mitt produkt hvor jeg har slarvet mest med, er kaffe, hvor man får veldig god kaffe som er "riktig" merket. Min "unnskykldning"? At det ikke er store poser (500 g)... OK, fra og med i dag, 21.12.2007, er det slutt på den uvanen for min del!

Fairtrade er en organisasjon som ønsker å tilby varer til oss forbrukere hvor man garanterer at produsenten har fått en rettferdig pris, noe som ofte ikke er tilfellet ellers.

Les også hva Stavanger Aftenblad sier om Fairtrade her, hvor de skriver om en Rimi-butikk på Sauda som virkelig har gått inn for å "trade fairly".

Snakk om lettvint måte for oss forbrukere å bidra til noe positivt! I stedet for å velge det ene produktet i hylla, velger vi det som står like ved siden av, og så er vi sikret at en fattig kaffe-bonde faktisk har fått rimelig betalt for arbeidet.
Comments

Julegavepapiret i Sør-Rogaland skal kastes i papirdunken

Nå er endelig jula her :-) Vi gleder oss til familiekosen, maten og sist, men absolutt ikke minst, pakkene!

Tidligere har vi fått beskjed i Sandnes om å kaste julegavepapiret i restavfallet, men nå sier IVAR til Stavanger Aftenblad at det skal kastes i papirdunken. Kan være godt å ta meg seg.

"Mange stader elles i landet skal julepapiret kastast i restavfallet, men hos oss skal altså julepapiret i papirdunken. Dette gjeld uansett type papir, glansing og fargar, seier overingeniør Tord Tjelflaat hos IVAR.

- IVAR har ein spesialavtale der det er lagt til rette for gjenvinning av julepapiret i jærkommunane, Stavanger, Sandnes, Gjesdal, Rennesøy og Kvitsøy, seier han."


I tillegg blir det ofte fullt i dunkene i jula, noe alle småbarnsforledre vet :-) Derfor er IVAR så snille at de lar oss få tømme papiret gratis i jula! Glade jul :-)

"For alle som opplever at bossdunken fort blir full i jula, har IVAR klar ei lita julegåve: Gratis mottak av julepapir, kartongar og papp på Sele og på Forus i heile romjula."
Comments

Flystevne på Sola

IMG_0571_2
I dag var på flystevne på Sola, se mange flere bilder her!
Comments

RSS-feed -- lett måte å holde seg oppdatert på!

I margen til venstre finner du ikon for RSS - klikk på den for lettere å holde deg oppdatert med endringer her på Malmin.org!

Roar
Comments

Søkefelt på Malmin.org

Jeg har nå lagt til et søkefelt like under menyen på alle sidene her på Malmin.org, og på den måten skal det nå være lettere å finne det du evt. leter etter. Det er etterhvert ganske mange sider her, så det kan være nyttig, kanskje...

Søkefunksjonen er laget av et plugin til RapidWeaver som heter RapidSearch, skrevet av Josh Lockhart.

Dersom du har Mac, anbefaler jeg RapidWeaver på det absolutt varmeste!
Comments

Bøkene om Arn blir film!

Wow, det er bare 2 dager siden eller noe jeg sa til Laila at jeg håpet de ALDRI ville finne på å lage film om disse bøkene, fordi ingen andre enn skandinavere ville ha interesse av å lage en sånn film, og i Skandinavia har man ikke nok ressurser til å lage en virkelig god film av sånne bøker.

Nå viser det seg at det har de faktisk tenkt å gå igang med...

HELDIGVIS ser det ut til at det i hvert fall blir 2 filmer utav det, men selv det er ikke en eneste film for mye...

Bøkene om Arn anbefales på det aller, aller varmeste, de er utrolig bra! De består av 3 + 1 bøker (3 blå om Arn og en rød etter Arn), og er en delvis fiksjon om hvordan Sverige ble til. Er nok beste bok-føljetongen jeg har lest i mitt liv, og kanskje de beste bøkene uansett jeg har lest.

Løp og kjøp! :-)
Comments

Ny vektside-oppdatering

Det har vært noen bugs på linkinga til vektsidene, som alle nettlesere utenom Internet Explorer taklet (wow, det var jo nytt...).

Men nå skal SELV Internet Explorer takle linkene!

Enjoy :-)
Comments

Vektsidene er oppdatert

Nå er Vektsidene oppdatert, med ny bruker, og med litt nye grafer og analyser.

Inntil videre er Vektkonkurransene lagt på is, men kommer sterkere tilbake senere!
Comments

Mer musikk, noe nytt og spennende!

Har lagt til bl.a. Megadeth og Masterplan -- sjekk spesielt sistnevnte, som kan være en positiv overraskelse for mange... De fleste i bandet er fra Tyskland, men vokalisten er faktisk den norske sangeren Jørn Lande! Legg også merke til det tyske bandet Rage (som ikke må forveksles med Rage Against the Machines). I tillegg har jeg lagt til noe snadder fra Kamelot, et norsk-amerikansk goth-prog-metal-band. Mycket bra også det :-)
Comments

Bruce Dickinson på malmin.org

Har lagt til noen Bruce Dickinson-videoer her.
Comments
Neste side